Co je typické a co netypické pro sedací pytle

Výrobci sedacích pytlů beanbag.cz a vaků sází na vlastnosti, které jsou mezi lidmi rozšířené již desítky let. Především jde o nesmírné pohodlí, s nímž jde ruku v ruce lepší regenerace a více osobní pohody. Přispívají k lepší náladě a uvolněné atmosféře v domácnosti, což je v dnešní chaotické a stresující době velké plus. To ale není vše, čím vás mohou překvapit.

dívka na sedacím vaku

Atypické vlastnosti aneb co byste od nich možná nečekali

Tepelný izolant – vnitřní výplně sedacích pytlů mohou být různé, ale v současné době na trhu převažují kuličky EPS. Vyrábí se z expandovaného polystyrenu, nikoli ovšem jako odpadní drť, nýbrž drobné kuličky shodného průměru a hmotnosti. Ty zaručují dobrou flexibilitu při posezení, kdy se dle tvaru těla vytvaruje i samotný vak. Co si však někteří lidé nemusí uvědomit, polystyren je perfektní tepelný izolant. Když se na výplň z kuliček posadíte, bude vás hřát vaše vlastní tělesné teplo, což je obvykle velmi příjemné.

holčička na sedacím vaku

Hmotnost – při nákupu sedacích souprav a křesel se obvykle stává, že vám je přiveze přepravní služba až domů, anebo požádáte stěhovací firmu, aby vám pomohla s výnosem do patra. Odnést velké čalouněné křeslo, které váží přes dvacet či třicet kilogramů, není jen tak, a jsou k tomu zapotřebí dva lidé. Sedací vak o stejném objemu zvednete lehce i jednou rukou, neboť jeho hmotnost (u velkých vaků Duo) je něco kolem osmi kilogramů.

Kouzlo barev – barevné hračky a oblečení dovedou vykouzlit dětský úsměv během chvíle a to samé si můžete dopřát i vy. Rozhlédněte se kolem sebe, kam se situují mnozí výrobci nábytku – nabízí na trhu barvy černé, šedé a tmavé odstíny hnědé a modré. Budete-li mít něco takového doma delší čas, můžete očekávat větší sklony k depresím, agresivitě a úzkostem. Většina sedacích vaků se zcela záměrně vyrábí v pestrých barvách, některé jsou dokonce dvoubarevné – oboustranné. Dejte veselým barvám přednost, rozveselí vás a pomohou k celkovému zlepšení vašeho zdraví.